Bio

Gerda Geertens studeerde muziek en filosofie in Groningen en van 1981-1985 compositie aan het conservatorium in Rotterdam.
Zij schrijft muziek voor koor, solo zang, diverse kamermuziek bezettingen en symfonie orkest.
Haar werk is uitgegeven bij muziekuitgeverij Donemus
Diverse composities zijn uitgevoerd in Nederland op de podia
voor hedendaagse muziek en radio en in het buitenland zoals Duitsland (Darmstadt), Ierland en Israel.

De inzet van de computer in het compositieproces leidde o.a. tot elektronische werken gecombineerd met computeranimaties van eigen hand.
Mixedmedia producties van elektronische muziek, computeranimaties en teksten waren de basis voor vj optredens bij ei-producties te Gouda.
In december 2006 nam ze als vj in Het Paard van Troje in Den Haag deel aan een regio-finale van de landelijke vj-competitie, georganiseerd door Visual Sensations.

In haar vj-optredens combineert ze haar composities met beeldanimaties van found footage, video,fotografie en teksten.
Teksten spelen ook een belangrijke rol in haar bijdrage aan het Saboohi projekt van Foekjen Verhoef, docent piano aan de SKVR in Rotterdam in 2015.

In 2016 begon Gerda Geertens met violiste Martine von Gleich het muzikantencollectief SoundeScape. Samen werken ze aan een programma van elektronische muziek, computeranimaties en live improvisaties om in concertvorm uit te voeren. Een eerste uitvoering vond plaats in het kader van het project Zwaan Kleef Aan 30 april 2017 in Gouda.